Uvařte si lehčí a zdravější variantu svíčkové omáčky, třeba s použitím mixu mražené zeleniny. Použít můžete i zeleninu čerstvou. Zeleninová omáčka bude tak či tak hotová do hodinky a možná i chutnější než tradiční svíčková. Tento recept můžete brát jako inspiraci na zajímavou omáčku k obědu nebo klidně i k večeři.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Na zeleninovou omáčku á la svíčková budeme potřebovat
250 g krůtích prsou
cca 200 ml vody
100 ml mléka
směs zeleniny – mrkev, petržel, celer dohromady 250 g (může být i mražená)
máslo
bobkový list
nové koření
cibuli
sůl, pepř
Postup přípravy
- Na másle orestujeme cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu, maso a zalijeme vodou. Dochutíme novým kořením, pepřem, solí a bobkovým listem.
- Pod pokličkou pomalu vaříme cca 30 minut.
- Poté odstraníme nové koření a bobkový list. Přilijeme mléko, vyndáme maso a omáčku rozmixujeme.
- Podáváme s celozrnným knedlíkem, těstovinami nebo s bramborami.
Napsat komentář