Zdravé rybí rizoto je báječnou alternativou k pečené rybě i ke klasickému rizotu s masem nebo zeleninou. Na přípravu je opravdu snadné a rychlé. Zvládne ho tak každý. Hodí se k obědu i jako lehká večeře.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na rybí rizoto z tresky budeme potřebovat
1 filet z tresky (300 až 400 g)
160 g celozrnné rýže
sezónní zeleninu – mrkev, květák, hrášek, cuketu apod.
sůl, pepř
rostlinný olej
čerstvé bylinky
citronovou šťávu
cibuli
Postup přípravy
- Tresku očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky, které spolu s cibulí osmahneme na oleji.
- Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, sůl, pepř, podlijeme vodou a vaříme zhruba 15 minut, dokud zelenina není měkká.
- Nakonec přimícháme uvařenou rýži a nesekané bylinky. Zakápneme citronovou šťávou.
Vyzkoušejte i naše další rizota. Třeba rizoto s mletým hovězím masem nebo netradiční rizoto s lososem a červenou čočkou.
Napsat komentář