Tradičně připravované bramboráky jsou tučné a mastné, nehodí se do zdravého či redukčního jídelníčku. Pokud na ně máte i přesto chuť, připravte si naše zdravé bramboráky, které jsou lehké a celkem dietní. Pečou se na pánvi bez oleje (připravit je můžete též v troubě) a jsou ideální přílohou k masu i k zelenině. Po našem receptu vám žádné trávící potíže nehrozí.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na zdravé bramboráky budeme potřebovat
500 g brambor
1 vejce
2 lžíce pšeničné celozrnné mouky
2 stroužky česneku
čerstvou nebo sušenou majoránku
řepkový olej
sůl, pepř
Postup přípravy
- Syrové brambory nastrouháme půl na půl nahrubo/najemno.
- Poté nastrouhané brambory rukama počkáme, aby z nich vytekla přebytečná tekutina.
- Přidáme mouku, celé vejce, prolisovaný česnek, lžíci sušené majoránky, sůl a pepř. Do bramboráků můžeme přidat také uzeninu.
- Vše pečlivě promícháme.
- Těsto nabíráme lžící a dáváme ho na nepřilnavou pánev lehce potřenou rostlinným olejem.
- Na pánvi vytvarujeme co nejtenčí bramborák, který z obou stran dobře opečeme.
- Konzumujeme teplé i studené, například s nastrouhanou nivou nebo s masovou směsí.
- Dobrou chuť 🙂
Napsat komentář