Pokud patříte mezi milovníky ryb, určitě vyzkoušejte recept na zapečeného sumce. Jedná se o tučnější rybu – bohatou na nenasycené mastné kyseliny – která se svou chutí blíží lososu. Sumce zvládnete připravit během několika okamžiků. Tento recept je určen na pečení v troubě. Rybu si však můžete připravit i na pánvi nebo na grilu.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení
Na zapečeného sumce budeme potřebovat
2 plátky ze sumce
40 g kvalitní šunky
40 g eidamu
rostlinný olej na vymazání formy
sůl, pepř, citronový tymián
- Rybu omyjeme a očistíme.
- Vložíme do zapékací misky a poklademe šunkou spolu s eidamským sýrem.
- Přidáme citronový tymián, sůl, pepř a pečeme zhruba 30 minut.
- Podáváme s bramborami, rýží nebo s čerstvým pečivem.
Napsat komentář