
Patizon je tykvovitá rostlina podobná dýním nebo třeba cuketám. Chutí je od cukety téměř k nerozeznání. Báječně se hodí především na pečení a dušení. Právě teď je doba, kdy patizony dorůstají. Můžete si je vypěstovat doma na zahrádce nebo je i koupit v obchodech se zeleninou. Pokud nějaký patizon máte ve své ledničce, podle tohoto receptu ho můžete snadno a rychle zpracovat. Zapečený patizon je totiž opravdu výborný!
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 20 minut pečení
Na zapečený patizon budeme potřebovat
1 menší patizon
60 g eidamu
3 vejce
2 stroužky česneku
sůl
rostlinný olej
Postup přípravy
- Patizon okrájíme, zbavíme semínek a nastrouháme.
- Přidáme k němu rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a prolisovaný česnek.
- Osolíme a celou směs dobře promícháme.
- Přesuneme do vymazané zapékací misky a pečeme dozlatova.
Napsat komentář