Hledáte recept na rychlovku, kterou si připravíte ve všední den nebo i na slavnostnější nedělní oběd? Pak radíme vyzkoušet zapečené vepřové plátky s bramborami. Tento recept je z jednoho hrnce, resp. z jednoho pekáče, a stojí vás jen minimum času, práce a také nádobí. Navíc zaručujeme, že bude všem chutnat.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 1,5 hodiny pečení
Na zapečené vepřové maso s bramborami budeme potřebovat
800 až 1000 g vepřové kýty nebo plece
1 kg brambor
1 lžíci řepkového oleje
60 g tvrdého sýru
1 cibuli
2 lžičky dijonské hořčice
250 ml 12% smetany na vaření
100 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
Postup přípravy
- Syrové brambory oškrabeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Vypereme je a smícháme s nakrájenou cibulí, se solí, s pepřem, olejem a zeleninovým vývarem. Dáme na dno zapékací misky.
- Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme ho na brambory, potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou.
- Celý pekáč zakryjeme alobalem a pečeme takto zhruba 60 minut.
- Poté ještě půl hodinky dopékáme odkryté. Teplota pečení se pohybuje od 200 do 220 °C dle vaší trouby.
Napsat komentář