Všichni milovníci hub si v dnešním receptu jistě přijdou na své. Připravili jsme pro ně vynikající žampionovou polévku, která svou chutí potěší i kdejakého gurmána. Polévka je ideální k obědu i k večeři. Jelikož čerstvé žampiony zakoupíte během celého roku, není problém připravit si ji v kterémkoliv ročním období.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na žampionovou polévku budeme potřebovat
800 ml vody
160 g čerstvých žampionů
1 větší mrkev
1 bramboru
60 g zakysané smetany
mraženou zelenina podle chuti
máslo
zeleninový bujon
Postup přípravy
- V hrnci rozpustíme máslo a na něm lehce osmahneme nakrájenou zeleninu spolu s nadrobno pokrájenými a očištěnými žampiony.
- Přilijeme vodu, přivedeme k varu a dochutíme bujonem.
- Vaříme zhruba 20 minut. Za tu dobu nám zelenina i houby krásně změknou.
- Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou jsme si před vařením vyndali z lednice (aby se nám nesrazila).
- Smetanu rozmícháme a celou polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
- Pro zvýraznění chuti můžeme přidat také čerstvé bylinky – pažitku, celer, saturejku atd.
Napsat komentář