Jestliže milujete kynuté koláče, tak neváhejte a v sezóně meruněk si upečte právě tento. Meruňkový koláč s drobenkou a tvarohem je plný vitamínů, minerálů a bílkovin. Dejte si ho k snídani, ke svačině nebo jako zákusek ke kávě.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 60 minut kynutí + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2035 kcal
(87 g bílkovin, 279 g sacharidů, 58 g tuků)
Na meruňkový koláč s drobenkou budeme potřebovat
Těsto + náplň:
130 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 ml mléka
30 g másla
30 g třtinového cukru
1 lžičku sušeného droždí
2 vejce
350 g tvarohu
špetku soli
Drobenka:
20 g másla
30 g třtinového cukru
30 g pšeničné celozrnné mouky
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme kynuté těsto. Mléko ohřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí, necháme vzejít kvásek. Jakmile kvásek vzejde, smícháme jej s moukou, rozpuštěným máslem, 1 vejcem a špetkou soli.
- Až těsto vykyne (cca za hodinu), rozválíme ho a přesuneme na malý plech.
- Tvaroh vyšleháme s vejcem, třtinovým cukrem a kapkou mléka. Potom ho nalijeme na těsto a ozdobíme nakrájenými meruňkami.
- Nakonec přijde ještě drobenka, která vznikne smícháním mouky, cukru a rozpuštěného másla.
- Pečeme na 180°C přibližně 30 minut.
Napsat komentář