Houbová smaženice neodmyslitelně patří k podzimní kuchyni. Nemusí se ale jednat o nezdravé a těžké jídlo. K přípravě vám stačí jen houby, vajíčka, lžíce oleje a koření. Můžete si ji dát k obědu, k večeři nebo klidně i ke snídani. Jako ideální příloha poslouží čerstvé pečivo nebo vařené brambory.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na houbovou smaženici budeme potřebovat
300 g hub (nebo podle chuti)
4 vejce
cibuli
sůl, kmín, pepř
rostlinný olej
Postup přípravy
- Houby očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat.
- Mezitím si na oleji osmahneme cibulku.
- Přidáme houby, které podlijeme vodou. Dochutíme solí, kmínem a pepřem.
- Dusíme přibližně 20 minut (nebo dokud houby nejsou měkké).
- Jakmile se odpaří zbytečná voda, přidáme vyšlehaná vajíčka. Za stálého míchání dosáhneme požadované hustoty.
- Podáváme s bramborami nebo s čerstvým pečivem.
Jestliže vám houby chutnají, vyzkoušejte i naše další recepty z hub, třeba houbový guláš s hovězím masem nebo koláč z čerstvých hub.
Napsat komentář