Tato bábovka se inspirovala receptem na stránkách kitchenette.cz. Je opravdu moc dobrá a ideální pro sychravé podzimní měsíce k šálku čaje nebo horké kávy. Můžete na ni použít sladká nebo kyselejší jablíčka a podle toho si upravit i množství cukru v receptu. Vláčná jablečná bábovka je báječná ke snídani i ke svačině, díky tvarohu opravdu dokáže zasytit.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 50 minut pečení
Výživové hodnoty: 2548 kcal
(83 g bílkovin, 338 g sacharidů, 94 g tuku)
Na jablečnou bábovku s tvarohem budeme potřebovat
150 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné polohrubé mouky
250 g tvarohu
4 vejce
4 střední jablka
80 g másla
50 g třtinového cukru (nebo více – podle chuti)
1 lžičku vanilkového extraktu
2 lžičky kypřícího prášku
mléko podle potřeby
Postup přípravy
- Mouky smícháme s kypřícím práškem.
- Bílky oddělíme od žloutků a ty utřeme s rozpuštěným máslem, třtinovým cukrem a vanilkou.
- Vše spojíme dohromady, přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, mléko na zředění těsta a vyšlehaný sníh z bílků.
- Těsto přelijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů zhruba 50 minut (podle velikosti formy).
Podívejte se na naše další bábovkové recepty. Vyzkoušejte třeba jogurtovou bábovku s ovocem nebo kynutou bábovku se třemi různými náplněmi.
Dobry den
v peceni urcite nejsem novacek, takze nevim, co se stalo, ale tahle babovka se mi vubec nepovedla. Velmi tezka, mokra a vubec chutove neni vyrazna, uplne o nicem.
Nepečte! V popisu zapomněli tvaroh, tak jsem přidala a vůbec se nepovedla. Neupekla se ani po 4h v troubě. VELKY PRUSER
Bábovka po 50 minutách až hodině v troubě stále neupečená. Velmi mazlavá, nevím jestli je to záměr, ale určitě to nevypadá dobře. V koši jí to sluší víc 😉 Nedoporučuju