Z čerstvých i mražených višní je výborná bublanina. Vyzkoušejte třeba tuto z celozrnné mouky a třtinového cukru, která bude určitě chutnat stejně jako ta od vaší babičky. Na přípravu není vůbec náročná a přitom se jedná o skvělý moučník k odpolední kávě nebo k čaji. Višně se dají nahradit i za třešně, jahody, rybíz, maliny a další drobné ovoce z letní zahrádky. Višňová bublanina od babičky rozhodně stojí za hřích.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 2435 kcal
(56 g bílkovin, 269 g sacharidů, 126 g tuků)
Na višňovou bublaninu budeme potřebovat
300 g vypeckovaných višní
150 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 g slunečnicového oleje
100 ml mléka
3 vejce
40 g třtinového cukru
2 lžičky kypřícího prášku
Postup přípravy
- Vejce vyšleháme s olejem a cukrem. Mouky smícháme dohromady s kypřícím práškem a vše spojíme mlékem.
- Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo do formy. Pečeme přibližně 45 minut.
- Nakrájíme na drobné kousky a podáváme s čajem nebo kávou.
Napsat komentář