Není nic jednoduššího než si k obědu připravit steak. Tentokrát můžete vyzkoušet vynikající vepřový steak s barevným pepřem a česnekem, který je skvělý jen tak se zeleninou i s přílohou ve formě brambor nebo rýže. Oběd či večeři máte tak hotovou raz dva.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut Bezlepkové
Na vepřový steak s pepřem a česnekem budeme potřebovat
2 plátky z vepřové kýty nebo kotlety
mletý barevný pepř
2 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl
Postup přípravy
- Maso den před vařením nakrájíme a naklepeme. Naložíme ho do směsi oleje, pepře a česneku.
- Necháme odpočinou v lednici do druhého dne. Přibližně 2 hodiny před přípravou ho vyndáme ven.
- Na rozpálené pánvi ho opečeme z obou stran. Nakonec můžeme ještě na chvilku zakrýt pokličkou a nechat podusit.
- Před podáváním osolíme. Servírujeme s bramborami, bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.
Můžeme vám doporučit také vepřové maso na houbách a zelenině nebo rajskou omáčku s vepřovými plátky. Určitě si na obou jídlech pochutnáte.
Napsat komentář