Pro tento recept jsme čerpali inspiraci na stránce proženy.cz. Také mícháte maso buď jen s houbami nebo se zeleninou? Zkuste použít obě přísady naráz, výsledek vás mile překvapí. Zeleninu pod vepřové maso můžete použít dle aktuální sezóny, houby se hodí čerstvé, mražené i sušené.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut
Na vepřové maso na houbách a zelenině budeme potřebovat
300 g libové vepřové plece
250 g mražených hub
1 mrkev
1/2 póru
1/2 cibule
100 ml smetany
rostlinný olej
sůl, pepř, kmín
Postup přípravy
- Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Nejprve si na oleji orestujeme cibuli, poté přidáme maso a až zhnědne, můžeme přidat houby.
- Osolíme, opepříme, duchutíme kmínem a podlijeme vodou. Dusíme zhruba 15 minut.
- Poté přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a pokračujeme v dušení dalších 15 minut.
- Nakonec vlijeme smetanu na vaření, zamícháme a prohřejeme.
- Podáváme s rýží, bramborami nebo s celozrnnými těstovinami.
Napsat komentář