Dostali jste chuť na šťavnaté karbanátky? Pokud se rozhodnete pro smažené, nejedná se o zrovna nejzdravější variantu. Proto je mnohem lepší je péci v troubě. Rovněž je zbytečné vepřové karbanátky obalovat ve strouhance nebo strouhanku přidávat do směsi. K masu stačí zkrátka přidat jen žampiony, tvrdý sýr a vajíčku – budeme mít výborný oběd, navíc připravený za pár minut.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Na vepřové karbanátky budeme potřebovat
250 g libového vepřového masa
60 g eidamu
140 g čerstvých žampionů
cca 30 g hrašky k zahušťování
1 vejce
rostlinný olej
cibuli, česnek, majoránku
sůl, pepř sůl
Postup přípravy
- Začneme tím, že si umeleme vepřové maso.
- Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku, přidáme k ní nakrájené žampiony a podlijeme troškou vodu. Dusíme přibližně 15 minut.
- Žampiony smícháme s mletým masem, nastrouhaným sýrem, hraškou a vajíčkem.
- Dochutíme česnekem a kořením.
- Pečeme v troubě rozpálené na 180 stupňů, a to zhruba 45 minut.
- Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší a se spoustou čerstvé zeleniny.
Napsat komentář