Chutná vám vajíčková pomazánka? Připravte si ji podle našeho osvědčeného receptu s lučinou a bílým jogurtem. Pomazánka se hodí na čerstvé i na starší rozpečené housky, rohlíky nebo bagetky. Je též výborná na žitném chlebu. Dochutit ji můžete libovolnými bylinkami, například čerstvou pažitkou nebo jemně nasekanou petrželkou.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na vajíčkovou pomazánku budeme potřebovat
6 vajec
100 g lučiny
1 až 2 lžíce bílého jogurtu
1 malou cibuli
4 kyselé okurky
sůl a pepř
Postup přípravy
- Vejce si uvaříme na tvrdo. Počkáme, až vychladnout a oloupeme je.
- Rozmačkáme je vidličkou, osolíme, opepříme, přidáme lučiny s jogurtem, drobně nakrájenou cibuli a kyselé okurky.
- Vše dobře promícháme a můžeme mazat na čerstvé či rozpečené pečivo.
- Vajíčková pomazánka se též báječně hodí na chlebíčky a jednohubky.
Napsat komentář