Přinášíme vám zajímavý recept na vaječnou omeletu, kterou si můžete připravit k obědu i k večeři. Recept můžete libovolně obměňovat dle své fantazie a zásob v ledničce. V tom dnešním se zaměříme na vaječnou omeletu se špenátem, šunkou a camembertem. Při přípravě můžete použít bylinky dle chuti, ideálně čerstvé. Skvěle se hodí bazalka, oregano nebo pažitka.
Počet porcí: 1 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na vaječnou omeletu budeme potřebovat
150 g brambor
2 vejce
20 ml mléka
100 g čerstvého špenátu
20 g šunky
60 g camembertu se sníženým obsahem tuku
máslo
bylinky podle chuti
sůl, pepř
Postup přípravy
- Nejprve si uvaříme brambory.
- Jakmile budou hotové, scedíme z nich vodu a necháme je trochu vystydnout.
- Vajíčka vyšleháme s trochou mléka a na pánvi si rozpustíme máslo.
- Až se rozpálí, zmírníme teplotu, vlijeme vyšlehaná vejce a pokrájíme do nich uvařené brambory (na plátky, na kostičky).
- Osolíme, opepříme. Přidáme šunku spolu se spařeným špenátem. Necháme zapékat.
- Nakonec posypeme bylinkami a necháme rozpustit nakrájený camembert. Servírujeme s čerstvou zeleninou.
Napsat komentář