Dokud jsou na pultech obchodů nektarinky, máte jedinečnou příležitost, upéct si tuto výbornou buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou. Kynuté těsto je sice trochu pracnější, rozhodně se ale vyplatí věnovat přípravě svůj čas. Tahle tvarohová buchta s nektarinkami je totiž ideální na snídani i na svačinu.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 15 minut + kynutí + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1897 kcal
(92 g bílkovin, 237 g sacharidů, 62 g tuků)
Na tvarohovou buchtu s nektarinkami budeme potřebovat
Kynuté těsto:
130 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
20 g másla
1 vejce
100 ml vody
1 lžičku cukru
1 lžičku sušeného droždí
30 g mletých mandlí
Tvarohová náplň:
350 g tvarohu
100 g zakysané smetany
30 g třtinového cukru (nebo podle chuti)
1 vejce
kapku mléka
vanilku
nektarinky (cca 3 ks)
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme kynuté těsto. Začneme kváskem, kdy droždí a cukr smícháme s vlažnou vodou. Jakmile nám vzejde, přidáme ho k moukám, vejci a rozpuštěnému máslu. Vypracujeme mírně lepivé těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba 45 minut.
- K vykynutému těstu přidáme mleté mandle, které zapracujeme. Těsto vyválíme a vložíme ho do vymazané a vysypané formy nebo na plech.
- Naplníme ho tvarohem, který vyšleháme se zakysanou smetanou, s cukrem, vanilkou, vajíčkem a kapkou mléka.
- Nakonec ho poklademe nakrájenými nektarinkami. Dáme do trouby a pečeme zhruba 30 až 40 minut.
Skvělý tvarohový koláč si můžete upéct třeba i jako kynutý s broskvemi nebo jako luxusní tvarožník s ovocem podle chuti.
Napsat komentář