Pokud už vás omrzel klasický jablečný štrůdl, zkuste malou obměnu. Místo nastrouhaných jablek můžete použít tvaroh vyšlehaný s vanilkovým cukrem a vejcem a ten doplnit libovolným ovocem podle chuti. V létě skvěle zafungují třeba sladké červené jahody.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1684 kcal
(73 g bílkovin, 243 g sacharidů, 43 g tuků)
Na 2 tvarohové záviny budeme potřebovat
150 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíci jablečného octa
cca 100 ml vlažné vody
2 vejce
2 lžíce třtinového cukru
1 sáček (20 g) vanilkového cukru
1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
250 g tvarohu
150 g jahod
20 g másla
Postup přípravy
- Mouky, olej, ocet, vodu a jedno vajíčko použijeme na tažené těsto. Vše smícháme dohromady a vypracujeme vláčné a mírně lepivé těsto, které necháme v teple odpočinout cca 30 minut.
- Poté těsto vyvalujeme a vytahujeme tak, aby nám vznikla tenká placka. Rozdělíme si ho na dva díly.
- Tvaroh vyšleháme s cukrem, vejcem a vanilkovým pudinkem.
- Těsto tvarohem potřeme, poklademe jahody a zavineme. Stejný postup zopakujeme i druhého dílu.
- Závin přeneseme na plech s pečícím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
- Nakonec nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Napsat komentář