Lehká pomazánka z tuňáka se nejlépe hodí k čerstvému křupavému pečivu. V českých domácnostech se pro ni běžně používá termín „rybičková pomazánka“, většinou se však jedná o pomazánku z tuňáka, protože právě tuňákové konzervy jsou nejdostupnější. Pomazánka se skvěle hodí na svačinu, ke snídani i na večeři. Tuňáková pomazánka je sytá a plná bílkovin. Doporučujeme použít tuňáka ve vlastní šťávě, který neobsahuje přebytečné množství oleje a je tak vcelku dietní.
Počet porcí: 4 až 6 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut
Na tuňákovou pomazánku budeme potřebovat
80 g tuňáka ve vlastní šťávě (1 menší konzervu)
60 g smetanového sýru (Lučina, Philadelphia)
20 g (1 trojúhelníček) taveného sýru
2 vejce
1 lžičku hořčice
1 menší cibuli
4 kyselé okurky
sůl, pepř
Postup přípravy
- Vejce uvaříme natvrdo, smícháme s tuňákem, se sýry a s hořčicí.
- Na jemno pokrájíme cibuli a kyselé okurky nastrouháme.
- Vše spojíme dohromady a dochutíme pepřem a solí, případně dalším oblíbeným kořením.
- Necháme alespoň hodinu odležet v ledničce a pak podáváme s čerstvým nebo rozpečeným pečivem.
zdravá kuchařka a tavený sýr v pomazánce,to je snad překlep