Máte rádi palačinky a lívance? Pak si rozhodně připravte tento báječný trhanec, inspirovaný rakouskou kuchyní. Recept je jednoduchý a tahle dobrota určitě nadchne všechny děti i dospělé.
Počet porcí: 1 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut
Na trhanec s jablky budeme potřebovat
40 g pšeničné hladké mouky
50 ml mléka
1 vejce
2 lžičky třtinového cukru
1/2 jablka
rozinky
mandle
kousek másla
moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy
- Oddělíme bílek od žloutku. Bílek vyšleháme v tuhý sníh a žloutek smícháme s mlékem, cukrem a moukou.
- Necháme chvilku odležet. Mezitím si vezmeme pánev a na kousku másla opečeme na plátky nakrájené jablko. Takto opékáme přibližně minutu.
- Poté smícháme bílky se žloutkovým těstem a vznikne nám nadýchaná hmota, kterou nalijeme na změklá jablka a posypeme nasekanými mandlemi a rozinkami.
- Přiklopíme pánví a opékáme, dokud je těsto na povrchu tekuté.
- Pak otočíme a zároveň natrháme na větší kousky.
- Opékáme ještě pár minut, potom trhanec přendáme na talíř a poprášíme ho moučkovým cukrem.
Napsat komentář