Tofu rizoto je rychlé a lehké jídlo, které zvládne připravit každý. Navíc jej můžete vařit na desítky způsobů. Můžete zvolit bylinkové, česnekové, uzené nebo třeba marinované tofu. Rovněž máte možnost koupit tofu natural a sami si ho doma ochutit dle své fantazie. Ze sezónní zeleniny aktuálně přijde vhod třeba mrkev, pór nebo cuketa. Tofu rizoto se sezónní zeleninou je výborné k obědu i k večeři.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na tofu rizoto se sezónní zeleninou budeme potřebovat
160 g barevné nebo celozrnné rýže
200 g tofu (uzené, bylinkové, česnekové)
sezónní zeleninu (mrkev, hrášek, cuketu apod.)
cibuli
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup přípravy
- Rýži uvaříme doměkka.
- Než se nám uvaří, na pánvi orestujeme tofu spolu s cibulí a se zeleninou. Podlijeme vodou a dusíme.
- Nakonec smícháme s rýží.
- Podáváme se zeleninovým salátem.
Napsat komentář