Těstoviny se špenátem jsou tradičním italským jídlem. Při jejich přípravě sáhněte po kvalitních těstovinách z tvrdé pšenice a čerstvém špenátu. Obě tyto ingredience doplňuje smetana a kuřecí maso, které však můžete zaměnit i za šunku (v případě chuti). Zdravé těstoviny se špenátem a smetanou zasytí na dlouhou dobu. Hodí se především k obědu.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na těstoviny se špenátem a smetanou budeme potřebovat
250 g kuřecích prsou
160 g semolinových těstovin
120 g čerstvého špenátu
60 g smetany na vaření
rostlinný olej
sůl, pepř, česnek
Postup přípravy
- Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se přivede k varu, vsypeme je do ní, přidáme trochu soli a vaříme zhruba 8 minut (v závislosti na druhu těstovin).
- Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme na kousky pokrájené osolené a opepřené kuřecí maso. Přidáme spařené špenátové listy a chvilku dusíme.
- Ke konci přidáme prolisovaný česnek a směs zalijeme smetanou. Ještě chvilku prohříváme.
- Nakonec nalijeme na těstoviny, dobře promícháme a posypeme sýrem dle chuti.
Napsat komentář