
Ricotta je syrovátkový sýr, který je svou konzistencí podobný tvarohu. Na chuť je však o něco sladší. Ricotta se skvěle hodí pro přípravu těstovin, noků a dalších jídel z italské kuchyně. Těstoviny s ricottou jsou velmi jednoduché, chutné a syté.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na těstoviny s ricottou budeme potřebovat
250 g krůtích nebo kuřecích prsou
200 g ricotty
160 g semolinových těstovin
80 ml smetany na vaření
30 g sušených rajčat
rostlinný olej
kečup
sůl, pepř, chilli
Postup přípravy
- V hrnci si uvaříme těstoviny. Maso lehce osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme sušená rajčata, kečup a trošku vody. Dusíme, dokud není maso měkké.
- Poté přidáme ricottu a hustou omáčku trošku zředíme sladkou smetanou.
- Dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou.
Napsat komentář