Švestky přijdou k chuti hlavně na konci léta. Připravte si z nich například výborné švestkové muffiny. Pokud už švestky nemáte, klidně je nahraďte i jiným sezónním ovocem. Skvělé určitě budou i broskve, nektarinky nebo třeba jahody. V těchto muffinech najdete samé dobré suroviny – ovoce, med nebo třeba hořkou čokoládu.
Počet porcí: 6 muffinů Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení Výživové hodnoty na 1 muffin: 265 kcal (8 g bílkovin, 40 g sacharidů, 8 g tuků)
Na švestkové muffiny budeme potřebovat
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
200 g švestek
250 g jogurtu
30 g medu
20 g třtinového cukru
25 g kvalitní hořké čokolády
2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
20 g másla
2 lžičky kypřícího prášku
špetku soli, skořici
Postup přípravy
- Mouky smícháme s práškem do pečiva.
- Žloutky utřeme s měkkým máslem, medem a třtinovým cukrem.
- Přidáme jogurt a vše spojíme dohromady.
- Ke směsi dále přidáme nakrájené švestky, skořici a špetku soli.
- Vyšleháme bílky a vytvoříme vláčné nadýchané těsto.
- Naplníme muffinové formičky. Pečeme na 180 stupňů zhruba 45 minut.
Napsat komentář