Připravte si kuskus trošku netradičně, a to se smetanou. Ta mu totiž dodá opravdu lahodnou chuť a jemnou konzistenci. Dále doplňte žampiony, zeleninou a sojovým masem. Žampiony spolehlivě nahradí i jiné houby. Tento smetanový kuskus s žampiony se skvěle hodí k obědu i k večeři.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na kuskus se žampiony budeme potřebovat
100 g celozrnného kuskusu
100 g sojového masa
1 cuketu
160 g čerstvých žampionů
100 g čerstvého špenátu
50 g zakysané smetany
rostlinný olej
sůl, pepř, zeleninový bujón
Postup přípravy
- Nejprve si uvaříme sojové maso. Vaříme jej zhruba 10 až 15 minut v okořeněné vodě (koření podle chuti nebo třeba zeleninový bujón).
- Jakmile se maso uvaří, vsypeme ho na pánev s rozpáleným olejem, přidáme nakrájené žampiony, cuketu a špenát.
- Osolíme, opepříme a necháme cca 20 minut dusit, dokud nejsou houby měkké.
- Mezitím si připravíme kuskus (podle návodu zalijeme horkou vodou a necháme odstát).
- Nakonec do směsi vmícháme hotový kuskus a zakysanou smetanu.
- Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
Napsat komentář