
Toto mandlové cukroví je opravdu výborné. Představuje odlehčenou variantu například k lineckému nebo i k jinému slepovanému cukroví. Kombinace mandlí a pikantní zavařeniny však neurazí ani toho, kdo nevyznává zdravý životní styl. Cukroví se báječně hodí ke kávě i čaji, dá se připravit i v kteroukoliv jinou roční dobu než pouze na Vánoce.
Počet porcí: 40 kousků mandlového cukroví
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Na mandlové cukroví s marmeládou budeme potřebovat
150 g mletých mandlí
80 g pšeničné celozrnné mouky
70 g pšeničné hladké mouky
90 g másla
90 g jemného třtinového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku
2 lžičky pomerančové kůry
1 lžičku vanilkového extraktu
60 ml citronové šťávy
broskvovou nebo meruňkovou zavařeninu na slepení
Postup přípravy
- Všechny ingredience si s předstihem připravíme, aby měly při zpracování těsta pokojovou teplotu.
- Ze všech surovin vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 30 minut odpočinout v ledničce.
- Přendáme na pomoučněný vál a vykrajujeme různé tvary.
- Ty dáme péct do trouby rozpálené na 170 stupňů. Pečeme přibližně 10 minut.
- Po vychladnutí slepujeme meruňkovou nebo broskvovou zavařeninou.
Napsat komentář