Dnes pro vás máme recept na výborné skořicové šneky. Jsou upečené z kynutého těsta a nejlépe chutnají hned teplé z plechu. Při válení těsta je opravdu důležité ho nevyválet příliš tenké, aby šneci šli dobře zamotat a nakrájet. Také doporučujeme počítat s tím, že v troubě ještě trochu nakynout a nechat proto mezi nimi na plechu dostatek místa.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 30 minut + 60 minut kynutí + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2527 kcal
(66 g bílkovin, 273 g sacharidů, 130 g tuků)
Na kynuté skořicové šneky budeme potřebovat
200 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
3/4 sáčku sušeného droždí
20 g třtinového cukru + 1 lžičku do kvásku
150 ml polotučného mléka
2 vejce
60 g másla
100 g lískových ořechů
skořici
špetku soli
Postup přípravy
- Mléko ohřejeme, přidáme 1 lžičku cukru, sušené droždí a necháme vzejít kvásek.
- Ten smícháme s moukou, špetkou soli, rozpuštěným máslem a 1 vejcem.
- Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě alespoň 1 hodinu kynout.
- Těsto vyválíme do obdélníku s výškou cca 0,4 cm, posypeme skořicí, nasekanými ořechy, třtinovým cukrem a smotáme do rolády.
- Roládu nakrájíme na kousky o šířce cca 2 cm, které dáme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme rozmíchaným vejcem a dáme péct do rozpálené trouby přibližně na 30 minut.
Napsat komentář