Zeleninová polévka s kapáním je moc dobrá a navíc nenáročná. Pokud vás klasické těstoviny už omrzely, zkuste si kapání do polévky připravit. Hodí se do kterékoliv zeleninové polévky a zeleninu do ní můžete zvolit podle své chuti a podle toho, co je zrovna v sezóně. Dobře ale poslouží i zelenina mražená.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 20 minut pečení
Na zeleninovou polévku s kapáním budeme potřebovat
800 ml vody
mrkev, brokolici, květák a další zeleninu
kousek másla
zeleninový bujón
bylinky – majoránku, libeček atd.
1 vejce
pšeničnou hladkou mouku
Postup přípravy
- V hrnci na polévku si rozpustíme máslo a na něm orestujeme zeleninu.
- Poté přilijeme vroucí vodu a přidáme bujón, případně další koření.
- Vaříme přibližně 20 minut.
- Na kapání si smícháme vejce s potřebným množstvím mouky tak, aby kapání do polévky bylo dostatečně řídké. Do téměř hotové polévky jej nalijeme přes vidličku, rozmícháme a polévku pak necháme ještě 5 minut povařit.
Napsat komentář