Čína je výborné, rychlé a jednoduché jídlo – obzvlášť pokud zvolíte recept bez naložení. Vynikající je čína jak z kuřecího, tak i třeba z vepřového masa. Jako ideální přílohu můžeme označit celozrnnou rýži, brambory vařené ve slupce a klidně také velký zeleninový salát. Naše rychlá vepřová čína vám bude rozhodně chutnat!
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut vaření
Na rychlou vepřovou čínu budeme potřebovat
300 g libového vepřového masa (plec, kýta)
1 střední mrkev
1 menší pór
hrst arašídů
sůl, pepř
sojovou omáčku
rostlinný olej
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na nudličky. Vložíme ho do misky a k němu přidáme mrkev, pór a buráky.
- Osolíme, opepříme, zakápneme olejem a sojovkou.
- Vložíme na rozpálenou pánev, orestujeme a podlijeme vodou.
- Dusíme, dokud maso není měkké – což trvá přibližně 40 minut.
- Podáváme s uvařenou rýží nebo s bramborami.
Ochutnejte i naše další recepty z vepřového masa. Doporučit můžeme třeba vepřové karbanátky se žampiony nebo zapečenou kapustu s mletým masem.
Katastrofa