Bramboračka je tradiční česká polévka, která se dá připravit na desítky způsobů – s houbami, bez hub, s kousky zeleniny, s jemně strouhanou zeleninou. My jsme pro ni dnes zvolili klasickou barevnou – mrkev, celer, petržel, pór a hrášek. Můžete použít čerstvou nebo i mraženou. Do domácí bramboračky můžete dát také květák, brokolici.. zkrátka vše, co vám chutná.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 20 minut vaření
Bezlepkové
Na domácí bramboračku se zeleninou budeme potřebovat
cca 800 ml vody
3 větší brambory
3 mrkve
kousek celeru a petržele
zelený hrášek
1/3 pórku
1 cibuli
3 stroužky česneku
hrašku na zahuštění
zeleninový bujón
majoránku, libeček
kousek másla
sůl
Postup přípravy
- Zeleninu nakrájíme na drobné kousky.
- V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu (kromě cibule) na něm orestujeme.
- Zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bujón a hrašku. Dobře rozmícháme.
- Vaříme na mírně rozpálené plotýnce asi 20 minut.
- Tak 5 minut před koncem přidáme cibuli. Na závěr dochutíme česnekem, čerstvou majoránkou a libečkem. Můžeme ještě dosolit.
Napsat komentář