Rizoto s mletým hovězím masem si mnoho z vás určitě pamatuje už ze školní jídelny. Tentokrát jsme sáhli po libové hovězí kližce, kterou jsme doma umleli. Použít můžete sezónní zeleninu – třeba mix mrkve, hrášku a kukuřice. Skvělá určitě bude i kombinace s cuketou nebo pórkem.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na rizoto s mletým hovězím masem budeme potřebovat
250 g mletého hovězího masa (libové kližky)
160 g celozrnné rýže
1 střední mrkev
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
sůl, pepř
cibuli
česnek
rostlinný olej
Postup přípravy
- Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky a nameleme.
- Na pánvi orestujeme česnek s cibulí, přidáme maso a jakmile zhnědne, doplníme zeleninou.
- Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme zhruba 20 minut.
- Ve druhém hrnci si uvaříme rýži. Až bude hotová, smícháme ji s masovou směsí.
- Podáváme se čerstvou zeleninou, posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Napsat komentář