Ryby bychom měli konzumovat alespoň jednou týdně. Okoun nilský je chutná ryba s růžovobílým masem, které se hodí pro přípravu filé i různých směsí. Krémové rizoto s cuketou a okounem vám určitě zachutná. Okouna můžete nahradit například treskou, pangasiem nebo jinou s rybou s libovým masem. Pro přípravu použijeme dlouhozrnnou rýži basmati nebo jasmínovou rýži.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut
Na rizoto s cuketou a okounem budeme potřebovat
250 g okouna nilského
160 g rýže basmati
1 cuketu
1 mrkev
rostlinný olej
sůl, pepř
eidamský sýr nebo zakysanou smetanu
Postup přípravy
- Okouna nakrájíme na malé kousky a odstraníme případné kosti.
- Krátce ho orestujeme na oleji, smícháme se zeleninou, podlijeme vodou a dusíme do doby, než bude zelenina měkká.
- Nakonec smícháme s uvařenou rýží.
- Podáváme posypané sýrem nebo se lžičkou zakysané smetany.
Napsat komentář