Ředkvičková pomazánka s tvarohem se báječně hodí na večeři i na svačinu. Pochutnat si na ní můžete například s čerstvým celozrnným chlebem nebo houskou. Pečivo pak můžete doplnit rajčaty, paprikou, okurkou a další zeleninou dle libosti.
Počet porcí: 6 porcí Náročnost: snadné Doba přípravy: 10 minut
Na ředkvičkovou pomazánku budeme potřebovat
12 kusů středních ředkviček
1 větší vejce
50 g odtučněného tvarohu
50 g lučiny
30 g eidamu
sůl, pepř
Postup přípravy
- Vejce si uvaříme natvrdo. Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme ředkvičky a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
- K ředkvičkám přidáme tvaroh, lučinu, nastrouhaný sýr a nakrájené vejce.
- Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Napsat komentář