Rajská omáčka z čerstvých rajčat je v porovnání s tou z rajčatového pyré či protlaku mnohem lepší. Pokud tedy na své zahrádce máte bohatou úrodu, že už si s ní nevíte rady, neváhejte si tuto omáčku připravit. Nejlepší je v kombinaci s libovým vepřovým masem. Hodit se k ní ale určitě bude i hovězí nebo kuřecí. Podávejte ji s rýží nebo s těstovinami.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 1,5 hodiny
Na rajskou omáčku z čerstvých rajčat budeme potřebovat
600 g rajčat
300 g libového vepřového masa
cca 1 lžíci cukru
cca 1 lžíci hrašky
cibuli
sůl, pepř
nové koření
bobkový list
rostlinný olej
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájíme na plátky a dáme vařit do osolené vody s kořením.
- Jakmile bude měkké, dáme ho stranou a začneme připravovat omáčku.
- Nejprve si na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a k ní přidáme oloupaná rajčata.
- Ta zalijeme vývarem z masa a necháme rozvařit. Poté celou omáčku zahustíme hraškou a dochutíme cukrem či dalším kořením. Pečlivě rozmícháme, můžeme i rozmixovat. Ještě vaříme přibližně 20 minut, během kterých si připravíme přílohu.
- Podáváme ideálně s těstovinami nebo rýží.
Napsat komentář