Rajskou omáčku nemusíte vždy nezbytně připravovat s hovězím. Můžete ji vyzkoušet v kombinaci s vepřovým, kuřecím i krůtím. Vyberte si pro ni kvalitní rajčatový protlak, který samozřejmě může nahradit i pyré z čerstvých domácích rajčat (ty jsou však po ruce jen v určitou část roku). Rajskou můžete podávat s rýží, bramborami, těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem. Doplňte ji čerstvými bylinkami a uvidíte, že se budete oblizovat až za ušima.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Na rajskou omáčku s krůtím masem budeme potřebovat
cca 500 ml vody
2 plátky krůtího masa
1 bramboru
70 g rajčatového protlaku
třtinový cukr
máslo
cibuli, bobkový list, tymián
sůl, pepř
Postup přípravy
- Na másle si orestujeme cibuli. Jakmile zesklovatí, zalijeme ji vodou, přidáme osolené a opepřené maso, rajský protlak, bobkový list a tymián.
- Vaříme zhruba 20 minut a poté přidáme na kostičky nakrájenou bramboru.
- Po dalších 15 minutách vyjmeme maso a omáčku i s bramborou rozmixujeme.
- Maso vrátíme a omáčku dochutíme cukrem.
- Podáváme s přílohou dle vlastní chuti.
Napsat komentář