Jestliže máte nadúrodu rajčat, zkuste si připravit tuto rychlou rajčatovou omáčku, která se báječně hodí na maso i těstoviny. Je lehká a také rychle připravená. Můžete si ji dát k obědu i večeři. Pokud máte chuť na sytou rajčatovou omáčku, určitě tento recept vyzkoušejte.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na rajčatovou omáčku budeme potřebovat
160 g těstovin
250 g krůtího nebo kuřecího masa
5 středních rajčat (cca 400 g)
100 ml smetany na vaření
50 g eidamu
2 lžičky třtinového cukru
cibuli
rostlinný olej
sůl
Postup přípravy
- Rajčata omyjeme a na obou stranách nožem vytvoříme křížky. Spaříme je horkou vodou, po chvilce přelijeme studenou a oloupeme.
- Nakrájíme je na malé kousky a vložíme do hrnce, ve kterém jsme si na trošce oleje orestovali cibuli.
- Přilijeme vodu, vložíme plátky masa a dusíme, dokud není maso měkké.
- Maso vyjmeme, přilijeme smetanu a omáčku rozmixujeme.
- Přidáme nastrouhaný eidam a cukr podle chuti.
- Podáváme s uvařenými těstovinami a na kousky nakrájeným masem.
Napsat komentář