Máte chuť na lehký, zdravý a výživný oběd? Připravte si rajčatovou frittatu neboli omeletu, která je báječná k obědu i k večeři. Tato frittata je ideální na léto, když jsou k sehnání čerstvá, šťavnatá a sladká rajčátka. Kombinace s pórkem je opravdu zajímavá. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet!
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut
Bezlepkové
Na velkou rajčatovou frittatu budeme potřebovat
500 g brambor
1 menší pórek
1 střední rajče
1 cibuli
4 vejce
80 ml mléka
50 g tvrdého sýru (eidam, čedar)
50 g vepřové šunky
máslo
sůl, pepř
čerstvou bazalku
Postup přípravy
- Brambory oškrabeme, nakrájíme na plátky a vaříme přibližně 10 minut.
- Vejce rozmícháme s mlékem, osolíme a opepříme.
- Na pánvi (kterou následně budeme moci dát do trouby) rozpustíme kousek másla, na kterém orestujeme cibulku, brambory a pórek.
- Poté zalijeme rozšlehanými vejci a lehce rozmícháme.
- Poklademe plátky šunky, rajčat, lístky bazalky a zasypeme nastrouhaným sýrem.
- Zakryjeme pokličkou a na mírně rozpálené ploténce necháme tak 10 minut.
- Následně vložíme odkrytou pánev do trouby pod gril, kde dopékáme ještě dalších 10 minut – hlídáme, abychom nespálili.
- Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se salátem.
Napsat komentář