Plněné papriky s rajskou omáčkou

plněné papriky s rajskou
Plněný paprikový lusk v rajské omáčce

Plněné papriky si můžete připravit na desítky způsobů. V kombinaci s rajskou omáčkou, houskovým knedlíkem nebo třeba těstovinami jsou však nejchutnější. Na plnění jsou ideální tenkostěnné kapie, které nemusí být nutně jenom zelené barvy. Dobře poslouží též červené nebo oranžové papriky. Ačkoliv se jedná o celoroční recept, doporučujeme vám si plněné papriky s rajskou omáčkou připravit na konci léta, kdy vrcholí jejich sezóna.

Počet porcí: 4 porce 
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut vaření

Na plněné papriky s rajskou omáčkou budeme potřebovat

500 g libového vepřového masa (kýta, plec)
cca 6 ks paprik (záleží na velikosti)
1 vejce
hrst syrové rýže
cibuli
krabičku rajčatového pyré
1 až 2 lžíce hrašky na zahuštění
cca 500 ml vody
1 až 2 lžičky sladké papriky
200 g zakysané smetany
cukr podle chuti
rostlinný olej
pepř, sůl

Postup přípravy

  • Maso umeleme, smícháme ho s 1/2 nadrobno nakrájené cibule, vejcem, solí, pepřem a syrovou rýží.
  • Poté opatrně odřízneme vršky paprik, zbavíme je semen a opatrně naplníme masovou směsí.
  • Až jsou papriky naplněné, můžeme se pustit do přípravy omáčky.
  • V hrnci na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme paprikou a přidáme rajčatové pyré spolu s vodou. Vše dobře rozmícháme.
  • Zahustíme hraškou a vložíme naplněné papriky. Takto vaříme přibližně 30 až 45 minut (do změknutí masa).
  • Nakonec dochutíme cukrem, solí, pepřem a také zakysanou smetanou, kterou dobře rozmícháme nebo rozmixujeme.
  • Podáváme s oblíbenou přílohou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář