Piškotový dort je během letních měsíců báječným osvěžením a mnoho lidí po něm sáhne spíše než po hutném ořechovém nebo čokoládovém dortu či koláči. Dort je nejen svěží, ale také ihned hotový, a to téměř bez pečení.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1969 kcal
(67 g bílkovin, 245 g sacharidů, 79 g tuků)
Na piškotový dort s ovocem budeme potřebovat
Těsto:
60 g pšeničné hladké mouky
60 g pšeničné celozrnné mouky
30 g slunečnicového oleje
3 vejce
20 g třtinového cukru
1 lžičku prášku do pečiva
Náplň:
400 ml mléka
1 balení vanilkového pudinkového prášku
150 g tvarohu
30 g másla
30 g třtinového cukru
50 g marmelády
broskve (nebo jiné sezónní ovoce)
Želatina:
1 sáček dortového želé
250 ml vody
Postup přípravy
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme žloutky, 1/2 cukru a olej. Přidáme mouku s kypřícím práškem a těsto přesuneme do dortové formy, ve které ho dáme upéct.
- Po cca 20 minutách ho vytáhneme z trouby a necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté ho potřeme domácí zavařeninou.
- Podle návodu ve 400 ml mléka uvaříme pudink, ten osladíme a jakmile vychladne, vyšleháme ho s tvarohem a rozpuštěným máslem. Tento krém rovnoměrně rozetřeme na dortovém korpusu se zavařeninou.
- Nakonec připravíme dle návodu dortové želé a to nalijeme vlažné na hotový dort.
- Ten necháme alespoň 12 hodin, než podáváme, vychladit v ledničce.
Napsat komentář