Během sezóny jahod určitě vyzkoušejte tuto piškotovou bublaninu. Je výborným a lehkým moučníkem, který upečete snadno a rychle. Piškotová jahodová bublanina je výborná ke kávě i k čaji. Je perfektní snídaní i svačinkou.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1311 kcal (43 g bílkovin, 184 g sacharidů, 45 g tuku)
Na piškotovou jahodovou bublaninu budeme potřebovat
160 g pšeničné polohrubé mouky
4 vejce
40 g třtinového cukru
20 g slunečnicového oleje
200 g jahod
1 lžičku kypřícího prášku
špetku soli
Postup přípravy
- Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem do pěny.
- V misce smícháme mouku s kypřícím práškem. Do bílků postupně přidáváme žloutky a mouku.
- Vznikne nám hladké těsto, které nalijeme do zapékací misky nebo do koláčové formy.
- Ozdobíme jahodami a bublaninu dáme na 40 minut péct do trouby, kterou jsme si předtím předehřály na 180 °C.
- Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.
Napsat komentář