Jestliže máte chuť na rychlou, chutnou a sytou směs, vyzkoušejte kuřecí maso na žampionech. Žampiony v obchodech zakoupíte během celého roku a často i za výhodnější cenu. Jako přílohu jsme zvolili ječné kroupy. Ke směsi se ale samozřejmě skvěle hodí i těstoviny, bulgur nebo rýže. Kroupy jsou plné vitamínů, minerálů a vlákniny a báječně tak zasytí. Směs je zpestřena špetkou pepře a pálivé papriky.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 45 minut
Na kuřecí maso na žampionech budeme potřebovat
250 g kuřecích prsou
3 rajčata
200 g žampionů
160 g středních ječných krup
100 ml smetany na vaření
1 lžíci kečupu
rostlinný olej
sůl, pepř, pálivou papriku
Postup přípravy
- Kroupy si vypereme a dáme je vařit. Než budou měkké, uběhne zhruba 30 minut, mezitím si tedy připravíme kuřecí směs.
- Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji.
- Přidáme rajčata, lžíci kečupu a pokrájené žampiony, pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
- Na závěr zalijeme smetanou a ještě chvilku povaříme, přidáme sůl, pepř a papriku.
Napsat komentář