Máte chuť na perník, ale nechce se vám péct zas a znova buchtu na plech? Máme pro vás tip, který vnese svěží vánek do vašeho jídelníčku, a to konkrétně na vynikající perníkovou bábovku. Těsto je nadýchané stejně jako u perníků s tím rozdílem, že perníková bábovka je vyšperkovaná čokoládovou polevou a posypaná nasekanými lískovými ořechy.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 1984 kcal
(46 g bílkovin, 216 g sacharidů, 103 g tuků)
Na perníkovou bábovku budeme potřebovat
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
130 ml mléka
2 vejce
60 g slunečnicového oleje
30 g třtinového cukru
20 g medu
1 lžíci kakaového prášku
2 lžičky kypřícího prášku
30 g hořké čokolády + kokosový olej
20 g lískových ořechů
Postup přípravy
- Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem. Vejce vyšleháme s medem, cukrem a olejem.
- Vše s pomocí mléka spojíme ve šlehači dohromady.
- Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 170 stupňů přibližně 45 minut.
- Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou z hořké čokolády a kokosového oleje (rozpustíme a smícháme ve vodní lázni nebo připravíme v mikrovlnné troubě).
- Nakonec posypeme nasekanými ořechy.
Napsat komentář