Ryby by neměly chybět v žádném zdravém a vyváženém jídelníčku. Obecně se doporučuje jejich konzumace alespoň jednou týdně. Pokud máte rádi lososa, připravte si ho v troubě s čerstvými bylinkami. Určitě vás nezklame. Navíc zjistíte, že to je opravdu rychlovka, která vás nebude stát téměř žádný čas. Uvidíte, že si na něm pochutnáte.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení
Na lososa pečeného v troubě budeme potřebovat
2 plátky lososa
hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, majoránka)
česnek
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup přípravy
- Lososa omyjeme a očistíme. Lehce potřeme olejem a česnekem, posypeme směsí natrhaných bylinek a soli.
- Dáme péct do trouby zhruba na 30 minut – maso by se mělo rozpadat, nemělo by být přesušené.
- Pečeného lososa podáváme s oblíbenou přílohou.
Napsat komentář