Při přípravě ryb často chybí fantazie. Jestliže už vás omrzel losos na tradiční způsob, zkuste si plátek lososa klasicky opéci a připravit k němu vynikající špenátovou omáčku. Kombinace chutí je opravdu perfektní. Ideální je lososa podávat s bramborami, ale určitě půjde dohromady i s rýží nebo s bramborovými noky.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut
Na pečeného lososa se špenátovou omáčkou budeme potřebovat
2 plátky lososa
300 g čerstvého špenátu
100 ml smetany na vaření
rostlinný olej
cibuli, česnek
sůl, pepř
Postup přípravy
- Lososa osolíme a vložíme do olejem vymazané misky. Dáme péct do trouby zhruba na 30 minut.
- Špenát vypereme a spaříme horkou vodou. V hrnci si orestujeme cibulku, přidáme k ní špenát, zalijeme ho vodou a dusíme.
- Zhruba po 15 minutách ke špenátu nalijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.
- Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s novými bramborami, rýží nebo bramborovými noky.
Napsat komentář