Maso na krůtích stehnech je měkké a šťavnaté, ideální na pečení i dušení. Pokud na něj tedy narazíte v obchodě, určitě ho tam nenechávejte. Připravte si doma výbornou masovou pochoutku v podobě krůtích výpečků se sezónní zeleninou.
Počet porcí: 4 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 60 minut
Na pečené krůtí stehenní řízky budeme potřebovat
800 g masa z krůtích stehen
1 sáček mražené zeleniny (cca 400 g)
kousek másla
pepř a sůl
Postup přípravy
- Krůtí maso osolíme a lehce opepříme. Přendáme ho do pekáče, přidáme mraženou zeleninu a zakryjeme pokličkou či alobalem. Vodou podlévat nemusíme, protože maso i zelenina pustí dost šťávy.
- Pečeme na 170 °C přibližně jednu hodinu. Nakonec přidáme kousek másla.
- Podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovou kaší.
Napsat komentář