Treska je chutná a dietní ryba, s masem bohatým na bílkoviny a kvalitní tuky. Nejlépe uděláte, pokud si koupíte chlazený filet a ten si připravíte jen tak upečený v troubě nebo na grilu – tato příprava je velmi jednoduchá a prakticky se na ní nedá ani nic zkazit. Pečená treska vám bude chutnat s bramborami, bramborovou kaší nebo s rýží. Hodí se k obědu i večeři.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na pečenou tresku budeme potřebovat
2 větší plátky z tresky
rostlinný olej na potření ryby
sůl, kmín
lístky bazalky
Postup přípravy
- Filety z tresky omyjeme a dáme ho zapékací misky, kterou vymažeme rostlinným olejem.
- Maso ještě trochu potřeme, posypeme kmínem, solí, bazalkou a dáme péct.
- Treska se peče opravdu krátkou dobu, přibližně 20 minut. Pečeme zhruba na 170 stupňů.
- Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.
Napsat komentář