Pražma královská je oblíbená ryba, která představuje skvělou alternativu k tresce nebo pstruhovi. Upečte si ji i vy a vyzkoušejte, jak chutná. Příprava ryby vám zabere jen pár minut. Pečená pražma královská je báječná jak k obědu, tak i k večeři.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení
Na pečené pražmy kráslovské budeme potřebovat
2 pražmy královské
máslo
čerstvé bylinky – oregano, bazalka, majoránka, tymián
sůl
Postup přípravy
- Pražmy očistíme, nasolíme, lehce potřeme máslem a bylinkami.
- Vložíme do zapékací misky a dáme do rozpálené trouby.
- Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.
- Podáváme s rýží, bramborami nebo s čerstvým pečivem.
Pokud vám chutnají ryby, vyzkoušejte i některý z našich dalších receptů, třeba na filety ze pstruha nebo na lososa se špenátovou omáčkou.
Napsat komentář