Pečená pražma královská s bylinkovým máslem

pečená pražma královská
Pražma s pečenými bramborami

Pražma královská je oblíbená ryba, která představuje skvělou alternativu k tresce nebo pstruhovi. Upečte si ji i vy a vyzkoušejte, jak chutná. Příprava ryby vám zabere jen pár minut. Pečená pražma královská je báječná jak k obědu, tak i k večeři.

Počet porcí: 2 porce 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení

Na pečené pražmy kráslovské budeme potřebovat

2 pražmy královské
máslo
čerstvé bylinky – oregano, bazalka, majoránka, tymián
sůl

Postup přípravy

  • Pražmy očistíme, nasolíme, lehce potřeme máslem a bylinkami.
  • Vložíme do zapékací misky a dáme do rozpálené trouby.
  • Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.
  • Podáváme s rýží, bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Pokud vám chutnají ryby, vyzkoušejte i některý z našich dalších receptů, třeba na filety ze pstruha nebo na lososa se špenátovou omáčkou.

Buďte první kdo přidá komentář

Napsat komentář