Tenhle ovocný koláč je lehký jako pírko. Upéct si ho můžete v kterémkoliv ročním období. V létě přijde vhod čerstvé ovoce ze zahrádky a během zimy můžete použít zásoby z mrazáku. Je výbornými se švestkami, třešněmi, meruňkami nebo s broskvemi.
Počet porcí: 10 porcí
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 2212 kcal
(88 g bílkovin, 255 g sacharidů, 90 g tuků)
Na ovocný koláč s ricottou budeme potřebovat
130 g pšeničné hladké mouky
100 g ovesných vloček
50 g třtinového cukru
50 g másla
300 g ricotty
200 g tvarohu
čerstvé ovoce (blumy, meruňky, broskve, třešně apod.)
2 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
vodu
Postup přípravy
- Z mouky, namletých ovesných vloček, másla, poloviny cukru, kypřícího prášku a vody vypracujeme pevné těsto.
- To vyválíme a dáme do vymazané formy.
- Na těsto nalijeme vyšlehanou ricottu s tvarohem, vajíčky a zbylým cukrem.
- Rozetřeme a navrch poklademe kousky ovoce.
- Pečeme na 180 stupňů zhruba 40 minut.
Napsat komentář