Ovesná kaše je snídaně, která se snad nikdy nepřejí. Jejím základem jsou ovesné vločky. Můžete použít buď klasické, které si večer před přípravou namočíte nebo jemné, ze kterých můžete kaši připravit okamžitě. Ke kaši se báječně hodí čerstvé i sušené ovoce, oříšky nebo semínka.
Počet porcí: 1 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 10 minut
Na porci ovesné kaše budeme potřebovat
250 ml mléka (část můžeme nahradit vodou)
50 g ovesných vloček
čerstvé ovoce
1 lžíci dýňových semínek
1 lžičku černého sezamu
Postup přípravy
- Mléko přivedeme k varu a přisypeme ovesné vločky.
- Mícháme a vaříme do té doby, dokud kaše nezhoustne.
- Nalijeme do misky, ozdobíme nakrájeným ovocem a posypeme semínky.
Napsat komentář