Tuhle ořechovou bábovku si určitě zamilujete. Dá se totiž lehce upéct i jako buchta na plech nebo do praktických muffinových formiček. Můžete do ní přidat oříšky podle chuti, kterou navíc podtrhnou lehce kyselé brusinky v kombinaci s aromatickou skořicí.
Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Výživové hodnoty: 2514 kcal
(68 g bílkovin, 288 g sacharidů, 120 g tuků)
Na menší ořechovou bábovku budeme potřebovat
250 g pšeničné celozrnné mouky
250 g zakysané smetany
100 g mixu ořechů (mandle, lískové, vlašské)
3 vejce
40 g medu
20 g třtinového cukru
50 g sušených brusinek
1 lžičku skořice
2 lžičky kypřícího prášku
Postup přípravy
- Celozrnnou mouku smícháme s mletými ořechy, kypřícím práškem a se skořicí.
- V misce vyšleháme vejce s medem a třtinovým cukrem.
- Vše smícháme dohromady, přidáme zakysanou smetanu a sušené brusinky.
- Těsto nalijeme do vymazané a dobře vysypané bábovkové formy a pečeme na 18 stupňů zhruba 45 minut.
- Jakmile bude bábovka hotová, vytáhneme ji z trouby a ještě vlažnou vyklepneme z formy.
Napsat komentář